Skip to main content

Beweegplein

Dat sporten en bewegen gezond is, zal voor niemand een verrassing zijn. Iedereen weet dat het helpt om je lichaamsgewicht op een gezond niveau te houden. We vergeten alleen soms hóe belangrijk het voor de gezondheid kan zijn vooral op de lange termijn. Kinderen die van jongs af aan voldoende in beweging komen op school, thuis en tijdens hun vrije tijd zullen langer fit en gezond blijven naarmate ze ouder worden. Kinderen, (jong)volwassenen en senioren die lid zijn van een sportvereniging leren daar vaak veel sociale contacten kennen waardoor ze zichzelf minder snel eenzaam voelen. De gemeente Bergen streeft ernaar om van alle kernen binnen de gemeente een vitale gemeenschap te maken waarin alle inwoners naar elkaar omkijken en aandacht hebben voor elkaar. Een gemeenschap waarin iedere inwoner de mogelijkheid heeft om in beweging te komen.

Binnen de gemeente Bergen is Negen actief. Negen maakt het verschil in het leven van mensen door de inzet van sport en bewegen. Dit doen ze door verschillende beweegactiviteiten aan te bieden voor jong en oud. Door kinderen motorisch te ontwikkelen en zo meer zelfvertrouwen te geven. Door ouderen en kwetsbare inwoners mee te laten doen waardoor ze langer vitaal en zelfredzaam blijven. En door verenigingen te inspireren zich open te stellen voor andere doelgroepen door ander aanbod.

foto martijn

Maak kennis met beweegmakelaar Martijn Jansen

Inwoners die het lastig vinden om (extra) in beweging te komen, kunnen in de gemeente Bergen de hulp inschakelen van beweegmakelaar Martijn Jansen. Tijdens een kennismakingsgesprek kijkt Martijn samen naar uw interesses en de beweegmogelijkheden in de omgeving. Daarnaast is hij de verbindende schakel tussen vraag en aanbod. Vindt u het spannend om kennis te maken met een nieuwe (sport)omgeving? Dan gaat Martijn de eerste keer met u mee.

Geen geld voor sport of cultuur? Ook dan zijn er mogelijkheden!

Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben geen geld om deel te nemen aan sport of culturele activiteiten. Gemiddeld groeien 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Ook in de gemeente Bergen zijn er inwoners die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. De gemeente heeft zich daarom aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren als dit vanuit huis niet mogelijk is. Sporten en spelen doe je namelijk niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen.

Heeft u vragen over Sport & Bewegen in de gemeente Bergen? Neem dan contact op via het formulier.


Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Je telefoonnummer is verplicht
Dit veld is verplicht