Skip to main content

Excursie over de Slag bij Mill

De Historische Kring Maas en Niers nodigt leden en andere belangstellenden zaterdag 29 juni uit voor een excursie over de slag bij Mill in mei 1940. Een beperkt aantal personen kan deelnemen aan deze excursie. Vandaar is snel aanmelden voor 24 juni op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van belang.

Lees verder

muZIEum Nijmegen te gast in Oogcafé

Tijdens het Oogcafé Land van Cuijk op dinsdag 11 juni is het muZIEum te gast. Spreker is Esther van Bussel, manager publiek bij dit bijzondere museum in Nijmegen.

In het muZIEum in Nijmegen kunnen zowel groepjes volwassenen als kinderen meedoen met een donkerbeleving. Tijdens een tocht of een activiteit kunnen ze zelf ervaren hoe het is om blind of zeer...

Lees verder

Festival Op de Töffel in Vierlingsbeek

Zaterdag 15 juni vindt in Vierlingsbeek de 30e editie plaats van festival Op De Tôffel, het oudste nog bestaande popfestival van het Land van Cuijk. Een gezellige dag met een gevarieerd aanbod aan fijne popmuziek op twee buitenpodia en akoestisch in het Koningskerkje. Zoals altijd is dit festival gratis toegankelijk. 

Op het programma zijn dit jaar onder meer de volgende...

Lees verder

Lezing over kerken in de regio

Antoine Jacobs geeft op uitnodiging van Historische kring Maas en Niers en in samenwerking met BiblioPlus en Museum Het Petershuis dinsdag 4 juni in de Kenniskeuken van de Bibliotheek in Gennep een lezing over de kerken langs de Maas en in de regio. Deze lezing sluit aan op de expositie 'Kerkenwerk' van keramist Pieter Arts die van 26 mei tot...

Lees verder

De Maasheggen van 2 kanten belicht

Woensdag 22 mei verzorgen Gertjan Sengers en Marius Grutters in het IVN-clubgebouw, Kampweg 10 in Gennep een lezing over het herstelproject de Maasheggen. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld i.v.m. voorbereidingen. Aanmelden kan via https://www.ivn.nl/afdeling/maas-en-niers/natuuractiviteiten/lezing-herstelproject-maasheggen/  De lezing begint om 20.00 uur en IVN-leden betalen 3 euro, niet-leden 5 euro.

Het Maasheggenlandschap in Limburg en Brabant is een...

Lees verder

Wandelen tussen Maas en Niers

Wandelen is een gezonde bezigheid en ook nog gezellig als dit samen met anderen gebeurt. Vandaar dat Wandelen tussen Maas en Niers weer de avondvierdaagse in Gennep organiseert. Dit evenement is op dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 14 juni 2024. Er wordt dan gedurende vier avonden gewandeld tussen Maas en Niers, in Gennep, Ottersum en Heijen.

Voor deze...

Lees verder