Skip to main content

Bijzonder korenconcert in De Klaproos in Siebengewald

Het Grens­land­mannen­koor Siebengewald houdt zaterdag 22 juni in MFC De Klaproos in Siebengewald een bijzonder korenconcert. Vanaf 19.30 uur tekenen naast het Grenslandmannenkoor, Gospelkoor Spirit of Love uit Tegelen, Popkoor Vocal Spirit uit Siebengewald en Popkoor Happy Sound uit Merselo voor een muzikale onderhoudende avond. Al deze koren staan onder leiding van dirigent en pianist Marcel Engelen afkomstig uit Grubbenvorst. De toegang tot dit unieke korenconcert is gratis.

Dit concert is het eerste dat het Grenslandmannenkoor na de coronacrisis organiseert. Net zoals bij vele andere koren heeft het Grenslandmannenkoor in die periode een flinke draai om de oren gekregen. In een tijdsbestek van nog geen twee jaren overleden zes actieve zangers. Tevens vertrok na twintig jaar trouwe dienst eind 2022 dirigent Paul Verheyen.
Gelukkig werd in Marcel Engelen uit Grubbenvorst een nieuwe dirigent gevonden. Velen zullen Marcel kennen als organist en zanger in de Petruskerk van Bergen en als muzikaal ondersteuner bij vele kindervieringen in de kerk van Afferden, Bergen en Siebengewald. Maar deze muzikale duizendpoot is vooral bekend in de regio Venlo, Horst aan de Maas en Venray. Behalve dirigent, pianist en organist is hij zanger, toetsenist en artistiek vormgever bij verschillende bands. Kortom een zeer enthousiast musicus die velen op een bijzondere wijze weet te inspireren.
Tevens heeft het Grenslandmannenkoor na een succesvolle ledenwervingsactie vorig jaar november enkele nieuwe leden bijgekregen. Dit concert wordt het eerste concert voor de nieuwe leden en met de nieuwe dirigent.

Wat dit concert extra bijzonder maakt is de bijdrage van drie andere koren op deze korenavond. Alle koren hebben een ander repertoire maar staan onder leiding van een gemeenschappelijke dirigent in de persoon van Marcel Engelen. Het gaat hier om Gospelkoor Spirit of Love uit Tegelen (opgericht in juli 2001) en bekend van Engelstalige gospels en negrospirituals in een unieke uitvoering. Daarnaast Popkoor Vocal Spirit (het dameskoor, opgericht in mei 2005) uit Siebengewald dat jarenlang onder leiding van dirigente Rina Hermsen heeft gestaan maar na de aanmelding van enkele nieuwe zangeressen ook onder de hoede is gekomen van Marcel Engelen. Last but not least Popkoor Happy Sound uit Merselo (bestaat ongeveer 40 jaar uit een enthousiaste groep vrouwen uit de regio Merselo) en geliefd om hun repertoire van vele evergreens en gevoelige ballads.
Kortom die zaterdagavond 22 juni staat in de Klaproos een fijne muzikale happening te wachten voor iedereen die koormuziek een warm hart toedraagt.

Foto: Het Grenslandmannenkoor o.lv. Marcel Engelen vorig jaar tijdens het gemeentelijk korenconcert in actie in de Offerse kerk.