Skip to main content

Brita Seifert exposeert in Aijen

Zondag 9 juni om 15.00 uur wordt de langverwachte expositie van kunstschilderes Brita Seifert geopend in haar atelier aan de Aijenseweg 16b in Aijen. De opening wordt verzorgd door galeriehouder Rene de Vreugd uit Spanje.

Rene de Vreugd heeft met Galerie de Vreugd en Hendriks een bijzondere naam in de kunstwereld opgebouwd. Naast het beheren van zijn galerie op prominente beurzen heeft hij als kunstenaar van portretten tot abstracte werken, internationaal erkend op podia zoals New York en Venetië een opmerkelijke kunstcarrière doorgemaakt. Als curator was hij betrokken bij vooraanstaande culturele instellingen zoals het European Cultural Centre in Venetië. Ondanks zijn indrukwekkende cv is hij nog steeds actief als beeldend kunstenaar en inspireert voortdurend zijn publiek met tentoonstellingen.

Brita Seifert, oorspronkelijk uit Duitsland, vestigde zich in 2008 in Nederland, waar ze al snel opviel door haar buitengewone talent voor tekenen en schilderen. Roel van der Veen van Galerie Pictura ontdekte haar potentieel. Sindsdien kent zij een grote schare bewonderaars zowel onder collega-kunstenaars als verzamelaars. Haar beheersing in het gebruik van materialen en de toepassing van unieke technieken zorgen er voor dat de werken van Brita Seifert grote indruk maken.

Sinds 2013 heeft Brita Seifert haar eigen teken- en schilderschool. Daarvoor is de belangstelling zo groot dat er inmiddels een wachtlijst is. Haar inspiratie vindt ze in zowel het heden als het verleden, uit haar persoonlijke ervaringen en reizen, maar ook uit muziek en andere bronnen van creativiteit. Deze inspiraties vertaalt ze met meesterhand naar haar tekeningen en schilderijen.
Haar werken zijn een weerspiegeling van verlangens, de wens om verhalen om te zetten in iets moois, soms nemen haar creaties de toeschouwer mee naar diepere gedachten, surrealistische werelden of zelfs macabere scenario's.

Tot en met 28 juli is iedereen welkom om de expositie van Brita Seifert in haar atelier aan de Aijenseweg 16b, 5854PT Aijen te bezoeken. Openingstijden iedere dinsdag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur of op afspraak.