CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

Strassenparty zondag 2 juni 9.00-16.00 uur Internationale Strassenparty Siebengewald-Hülm Strassenparty zondag 2 juni 9.00-16.00 uur Internationale Strassenparty Siebengewald-Hülm Strassenparty zondag 2 juni 9.00-16.00 uur Internationale Strassenparty Siebengewald-Hülm Strassenparty zondag 2 juni 9.00-16.00 uur Internationale Strassenparty Siebengewald-Hülm Strassenpartyzondag 2 juni 9.00-16.00 uur Internationale Strassenparty Siebengewald-Hülm

Coen Cuijpers presenteert eerste dichtbundel

Op de eerste astronomische, zonnige herfstdag van dit jaar 2022 presenteerde Gennepenaar Coen Cuijpers zijn allereerste dichtbundel in een historisch etablissement aan de Markt te Gennep. De plek waar hij drie jaar eerder vertrok voor zijn 'hardloopreis van geluk'. Een tocht van 3154 kilometer van Gennep naar Palermo (Italië) die hij in 72 marathons binnen 112 dagen voltooide en over deze ervaring een boek schreef. In die periode ontstonden zijn eerste gedichten die later gevolgd werden door een hele reeks.

Coen besloot om zijn mooiste gedichten te bundelen en zo ontstond de dichtbundel 'Zwerver zonder wekker'. Zestig unieke dichtwerken die ontloken tijdens de reizen van Coen. Als kattenoppasser ziet Coen tegenwoordig het ganse land, neemt de omgeving in zich op en plukt er de ingrediënten uit om er poëtische pareltjes van te scheppen. Menselijke gevoelens als liefde, leegte, twijfel, kwetsbaarheid, oprechtheid en verwondering worden door Coen treffend onder woorden gebracht in zijn dichtwerken.

Na een korte toespraak in Hotel de Kroon, waarin Coen vertelde hoe gedichten het daglicht zagen, droeg hij er enkele voor. Vervolgens werd door hem het eerste exemplaar van 'Zwerver zonder wekker' overhandigd aan burgemeester Hans Teunissen van de gemeente Gennep. Die verklaarde enthousiast te zijn geraakt door verhalen die over Coen de ronde doen en getipt te zijn door wethouder Frank Pubben. Als fanatiek hardloper sprak de burgemeester zijn respect uit voor de 'hardloopreis van geluk' die Coen in 2019 heeft volbracht en verklaarde zelf ook een bezield lezer te zijn. Tevens sprak burgemeester Teunissen de wens uit om een vervolg op deze eerste dichtbundel te mogen zien. Die toezegging kreeg hij van Coen.

Daarna lag er voor Coen Cuijpers vooral aangenaam schrijfwerk op hem te wachten door het signeren van dichtbundels en het plaatsen van persoonlijke woorden daarin. 'Zwerver zonder wekker' is verkrijgbaar via de website https://coencuijpers.com/. 

Luister hier naar het interview met Coen Cuijpers.
Coen 02
FOTO: Burgemeester Hans Teunissen neemt het eerste exemplaar van 'Zwerver zonder wekker' in ontvangst.
Coen 01
FOTO: Coen Cuijpers draagt gedichten voor in Hotel de Kroon te Gennep.

  • Samen In Beweging
  • Gemeente Bergen
  • Goederenbank Rechthoek
  • Vvd Bergen
  • arnodebest
  • Burgerbelangen

Bezoekers

8071408
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
12285
16245
66606
132691
347053
322017
8071408

23-05-2024 15:08