CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

Coen Cuijpers bij Cuijk aan de Maas

Er zijn dagen waarop het leven je toelacht. Zondag 3 september 2023 was zo'n dag. Tijdens 'Cuijk aan de Maas' scheen de zon, bleef het droog en bruiste het centrum van 'Ceuclum', zoals deze historische Noord-Brabantse plaats door de Romeinen werd genoemd, van activiteiten en belangstellende mensen. Gezellig druk, volle terrassen bij de horeca, stralende gezichten en blije artiesten die hun optredens verzorgden op podia bij een van de vele locaties.

Voor Gennepenaar Coen Cuijpers was het buitenterras van café Taurus de plaats om zijn theatervoorstelling 'Rennen voor Geluk' weer eens te presenteren nadat hij die al eerder in Almere voor een bijzonder publiek mocht uitvoeren.

In 2019 rende Coen helemaal alleen van Gennep naar Palermo op Sicilië, Zuid-Italië. In 72 marathons binnen 112 dagen arriveerde hij na 3154 kilometer rennen in de stad die eeuwenlang bedreigd werd door verschillende volkeren om haar belangrijke, strategisch gelegen haven, en tot aan het einde van de twintigste eeuw werd beheerst door de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia. Die historie van de stad deerde Coen niet. Zijn missie was geslaagd en hij publiceerde in 2021 zijn belevenissen in het boek 'Hardloopreis van geluk', 360 pagina's.

Nu, enkele jaren later, trekt het theater hem. Schrijven en dichten deed hij al. In 2022 bracht Coen zijn eerste dichtbundel 'Zwerver zonder wekker' uit. Tijdens de voordrachten van zijn gedichten, vooral op bühnes in de Randstad, ontdekte hij dat 'het podium' lonkte. Dé plek zou kunnen zijn om zijn ware 'ik' aan de wereld te tonen. Om zich werkelijk uit te leven. Ingegeven door zijn idolen, waaronder Jacques Brel, Ramses Shaffy, Simon Carmiggelt en anderen.

Coen laat zich inspireren door het dagelijks leven om hem heen dat, ineens helemaal niet meer zo gewoon lijkt als het schijnt. Dát ervaar je wanneer jij een theatervoorstelling van Coen bezoekt.

"Zou hij werkelijk die afstand naar Palermo in die tijd hebben gerend?", vraagt een vrouwelijke toeschouwer-met-zonnebril mij na de voorstelling van Coen in Cuijk. "Ik was er niet bij", antwoord ik oprecht, "maar heb er al die maanden wel verslag van gedaan voor diverse media." 

Kijk voor meer informatie en de aanstaande theatervoorstellingen op de website: https://coencuijpers.com

 

 

  • Burgerbelangen
  • Samen In Beweging
  • arnodebest
  • Vvd Bergen
  • Goederenbank Rechthoek
  • Gemeente Bergen

Bezoekers

7569754
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
8864
8342
36620
86950
167416
317380
7569754

17-04-2024 20:33