CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

logostatenverkiezingen  VOOR ACTUELE KERKDIENSTEN EN PAROCHIENIEUWS KLIK HIER   logostatenverkiezingen    VOOR ACTUELE KERKDIENSTEN EN PAROCHIENIEUWS KLIK HIER   logostatenverkiezingen   VOOR AcTUELE KERKDIENSTEN EN PAROCHIENIEUWS KLIK HIER   logostatenverkiezingen   VOOR ACTUELE KERKDIENSTEN EN PAROCHIENIEUWS KLIK HIER 

Coen Cuijpers rent 212 kilometer lange Flevothlon

De 40-jarige Coen Cuijpers uit Gennep (zie foto) gaat een nieuwe uitdaging aan. Zaterdag 14 augustus 2021 start hij een 212 kilometer lange hardlooptocht door de provincie Flevoland. In zo'n 33 uur wil Coen deze door hemzelf samengestelde looptocht door de Flevopolder en de Noordoostpolder vrijwel non-stop volbrengen.

Twee jaar geleden rende Coen in augustus van dat jaar (2019) door Italië op weg naar zijn eindbestemming Palermo op Sicilië, in het kader van zijn 'Hardloopreis van geluk'. Hij deed deze 'reis' in 72 marathons binnen 112 dagen vanuit zijn woonplaats Gennep (Noord-Limburg) en schreef daar een boek over (https://movetheearth.run/product/boek-hardloopreis-van-geluk/).

Tijdens zijn reizende bestaan in de voorbije jaren bleef Coen zoeken naar nieuwe uitdagingen waarbij hij het hardlopen kon verbinden met zijn onmetelijke liefde voor de natuur en positiviteit. Toen Coen onlangs in Almere neerstreek en tijdens zijn looptochten kennismaakte met de schitterende natuur in deze provincie, bekroop hem het idee om een bijzondere hardloopreis door Flevoland te gaan doen.

Flevoland is de jongste van de twaalf Nederlandse provincies en bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder, beide ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. Flevoland kent een groot en rijk natuurgebied waaronder de Oostvaardersplassen, Horsterwold en Lepelaarsplassen.

Om de kracht van deze natuur extra onder de aandacht van mensen te brengen, onderneemt Coen zijn Flevothlon. Onderweg ruimt hij en passant ook nog rondslingerend afval op om de natuur nog meer te laten stralen en maakt Coen foto’s en video’s van de reis en het landschap. Als je een stukje mee wilt lopen of op een andere manier een bijdrage wilt leveren, is dit mogelijk. Kijk op de website die hierna wordt genoemd.

Zaterdagochtend 14 augustus om 09:33 uur vertrekt Coen vanuit Almere Haven en hoopt op zondag 15 augustus om 18:33 uur te arriveren in Almere. Kijk voor meer informatie over dit project van Coen Cuijpers op zijn website https://movetheearth.run/vrije-vogel/
Flevothlon hardlooproute
A
fbeelding: Hardlooproute Flevothlon 212 kilometer die Coen Cuijpers gaat doen.

  • Burgerbelangen
  • arnodebest
  • Vvd Bergen
  • Samen In Beweging
  • Gemeente Bergen

Bezoekers

5885295
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
3046
12473
15519
67826
191235
254363
5885295

25-09-2023 01:38