CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

Coen Cuijpers verbeeldt zijn 72 marathons in theater

Donderdag 2 mei speelt Coen Cuijpers (Gennep, 1981) zijn theatervoorstelling ‘Rennen voor geluk’ in Perdu te Amsterdam. Inspiratie hiervoor haalde hij uit een bijzondere hardlooptocht in 2019, waarin de hardloper in 72 marathons en 112 dagen voor het geluk van Gennep naar Palermo rende. De voorstelling is tevens de aftrap van zijn theatertour.

In de voorstelling reis je in 88 minuten mee in de vele uren van alleen hardlopen, bijzondere ontmoetingen, knotsgekke uitdagingen en de vele kleine geluksmomenten die Coen beleefde. Deze anekdotes verrijkt de creatieveling met gedichten, liedjes, beelden, geluiden en dynamisch spel, zodat je als bezoeker de energie en het geluksgevoel in zo veel mogelijk vormen kan ervaren. Kaarten zijn verkrijgbaar via Perdu.nl.

Geluk
De hardloper ging tijdens zijn hardloopreis op weg met de vraag: wat kan ik doen dat jou blij maakt? Deze geluksacties mochten mensen zelf insturen. Hij knuffelde bomen, ruimde afval op, kleurde de straten met stoepkrijt en knoopte gesprekken aan met ouderen.

Depressie
Het idee voor deze geluksacties kwam voort uit een depressie waar hij jaren geleden mee kampte. Vrienden trokken hem er destijds langzaam uit door kleine dingen voor hem te doen, waarna hij het hardlopen ontdekte. Met de tocht wilde de hardloper iets teruggeven door kleine acties voor anderen uit te voeren en zichzelf opnieuw vinden, wat op miraculeuze wijze is gelukt.
Kijk voor meer informatie op de website: https://coencuijpers.com

FOTO: Coen Cuijpers FOTOGRAAF: Casper de Weerd
Coen Cuijpers Theater

  • Samen In Beweging
  • arnodebest
  • Vvd Bergen
  • Burgerbelangen
  • Goederenbank Rechthoek
  • Gemeente Bergen

Bezoekers

7570245
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
9355
8342
37111
87441
167907
317380
7570245

17-04-2024 21:42