Skip to main content

Gennepenaar Coen Cuijpers is kwarTAALdichter

De regio Land van Cuijk en Maasduinen heeft sinds vrijdag 1 juli 2022 een nieuwe kwarTAALdichter dankzij De Kneep, een stichting die tot doel heeft: "Het laten kennismaken, verbinden en stimuleren van de meer traditionele én de nieuwe regiotaalmakers”.

Gennepenaar Coen Cuijpers (1981) nam de pen over van Peter Verstraten, de vorige kwarTAALdichter. Het gebeurde in de bibliotheek van Gennep, onderdeel van BiblioPlus, die deze gelegenheid faciliteerde.

De Werkgroep Activiteiten Regio Schrijvers, DWARS, onderdeel van De Kneep, heeft het initiatief voor de kwarTAALdichter ontwikkeld. Jan van Bergen en Gerard Sonnemans, twee leden van DWARS, presenteerden de bijeenkomst in de Gennepse bieb. De eerdere kwarTAALdichters Karin Wildenberg uit Cuijk en Peter Verstraten uit Mill droegen enkele van hun dichtwerken voor. Ook was er ruimte voor nieuwe dichters.

Voor Coen Cuijpers betekent deze erkenning een volgende stap op zijn schrijverspad. Velen kennen Coen van zijn bijna mythische 'Hardloopreis van geluk' die hij op 31 mei 2019 begon op de Markt in Gennep en 19 september dat jaar beëindigde in de Italiaanse stad Palermo op Sicilië. Over die reis, waarin hij ruim 3100 kilometer rende in 72 marathons met slechts één rugzakje mee, schreef hij zijn eerste boek. Toen kwamen ook de gedichten en nu richt Coen zich voornamelijk op deze vorm van poëzie. Op 19 september komt zijn eerste dichtbundel uit. De voorlopige titel luidt: Zwerver zonder wekker.

Meer informatie over Coen Cuijpers vind je onder meer op:
• website: https://coencuijpers.com/
• Facebook: https://www.facebook.com/cuijperscoen/
• Instagram: @coen1cc

Luister hier naar het interview met Coen Cuijpers.CkwarTAALdichter Coen 01RS

FOTO: Coen Cuijpers (links) ontvangt de schrijverspen uit handen van Peter Verstraten, de vorige kwarTAALdichter.

kwarTAALdichter Coen 02RS
FOTO: Voordracht gedicht door Coen.

kwarTAALdichter Coen 03RS
FOTO: Coen geeft zich helemaal tijdens het voordragen van zijn dichtwerken. 
kwarTAALdichter Coen 04RS
FOTO: Sfeerbeeld tijdens de presentatie van de nieuwe 'kwarTAALdichter' van De Kneep.