CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

logostatenverkiezingen   Kerstival Mosaïque   logostatenverkiezingen   16 december Kerstmarkt en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   17 december Kerst-Koopzondag en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   Kerstival Mosaïque   logostatenverkiezingen   16 december Kerstmarkt en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   17 december Kerst-Koopzondag en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   Kerstival Mosaïque   logostatenverkiezingen   16 december Kerstmarkt en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   17 december Kerst-Koopzondag en schaatsbaan

Gouden jubilarissen Laetitia geven extra cachet aan Offerse Kermis-Mis

De Offerse gemengde zangvereniging Laetitia bestaat 50 jaar. Een jubileum dat op kermiszondag 24 september in De Pruuver met leden en oud-leden werd gevierd. Bij zo'n mijlpaal horen ook jubilarissen. Vier leden welgeteld gingen voor goud. Namelijk Mia Muller, Marianne Lamers, Jacqueline Cuypers en Wies Tebarts. Dit viertal werd voorafgaand aan het Pruuverfestijn door Laetitia-voorzitter Hennie van Hoof tijdens de Kermis-Mis in de Offerse Cosmas en Damianuskerk gehuldigd.

Tijdens de redelijk goed bezochte Kermis-Mis stond pastoor Rick Blom stil bij het belang van het verenigingsleven in Afferden, Bergen en Siebengewald. Hij bedankte de vele vrijwilligers voor hun inzet voor het verenigingsleven en de opbouw van de parochie. Het verenigingsleven vervult een belangrijke rol in de strijd tegen eenzaamheid waarbij ieders inzet van even groot belang is, of je nu lang of kort lid bent van een club. De kermis is eveneens een ontmoetingsplek bij uitstek en valt volgens traditie vaak samen met de viering van de patroon van een parochie, voor de Offerse parochie: Cosmas en Damianus. Een Kermis-Mis waar ook alle verenigingen bij elkaar komen, is dan ook de ultieme wens van Blom.

Tijdens deze Kermis-Mis ging Bloms aandacht uit naar schutterij Prins Hendrik met de nieuwe koning Sebastiaan Lomme en de jarige Laetitia. Bij aanvang van de dienst haalde de pastoor de schutters bij de hoofdingang op en begeleidde hen naar een speciaal plekje voor in de kerk. Gemengde zangvereniging Laetitia luisterde muzikaal de mis op maar kreeg aan het einde van de dienst alle ruimte om hun vier gouden jubilarissen voor het altaar te huldigen. Naast een roosje, een oorkonde en bloemen ontvingen zij eeuwige roem en een welgemeend applaus van de kerkbezoekers. Daarna was achter in de kerk volop gelegenheid met een kop koffie en een plak cake de tentoonstelling over 50 jaar Laetitia te bekijken.

Zie voor foto's  

  • Samen In Beweging
  • Burgerbelangen
  • Gemeente Bergen
  • Vvd Bergen
  • arnodebest

Bezoekers

6497738
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
8005
5699
8005
55343
70968
214950
6497738

10-12-2023 23:42