CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

logostatenverkiezingen   Kerstival Mosaïque   logostatenverkiezingen   16 december Kerstmarkt en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   17 december Kerst-Koopzondag en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   Kerstival Mosaïque   logostatenverkiezingen   16 december Kerstmarkt en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   17 december Kerst-Koopzondag en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   Kerstival Mosaïque   logostatenverkiezingen   16 december Kerstmarkt en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   17 december Kerst-Koopzondag en schaatsbaan

Groenafval is niet goed voor de natuur

We zien steeds vaker dat mensen hun groenafval weggooien in het bos. Bijvoorbeeld takken, bladeren, gras, snoeiafval en etensresten. Omdat het afval biologisch afbreekbaar is, lijkt het op het eerste gezicht niet erg. Toch is ook dit afval schadelijk voor de natuur.

Door groenafval weg te gooien in het bos, kunnen hier ongewenste, exotische plantensoorten gaan groeien. Dit zijn soorten die normaal gesproken niet in onze natuur voorkomen. Deze planten kunnen andere planten- en diersoorten verdringen.Ook is groenafval soms giftig voor dieren. Als zij het afval opeten, kunnen ze hier ziek van worden of erin stikken. Let er dus goed op dat u uw groenafval op de juiste manier opruimt en het niet in de natuur achterlaat.

Groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gooit u weg in de groene container. In de afvalkalender van de gemeente ziet u wanneer de groene container wordt geleegd. U kunt tuinafval ook gratis aanbieden bij Milieupark Heukelom.

Hoe kan ik meehelpen?Ziet u dat er ergens in het bos veel groenafval wordt weggegooid? Laat het weten via BuitenBeter https://buitenbeter.nl/web/#/bergen. De gemeente kan dan niet alleen actie ondernemen, maar weet zo ook op welke plekken vaak groenafval ligt. Deze gebieden kunnen we dan extra in de gaten houden.

  • arnodebest
  • Samen In Beweging
  • Vvd Bergen
  • Burgerbelangen
  • Gemeente Bergen

Bezoekers

6497786
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
169
7884
8053
47507
71016
214950
6497786

11-12-2023 00:13