Skip to main content

Jubilarissen bij fanfare Les Montagnards gehuldigd

Op de zondag van Festival Mosaique in Bergen is er steevast een optreden van fanfare Les Montagnards. Tijdens dit concert werd het muzikale seizoen afgesloten met een diversiteit aan muziek. Tevens werden twee jubilarissen gehuldigd. Hoorniste Carla Wijnhoven omdat zij 50 jaar muzikaal actief is in verenigingsverband en trompettist Theo Tebarts vanwege 60 jaar muzikale inzet voor fanfare Les Montagnards.  

De fanfare liet tijdens dit optreden veel lichte popmuziek horen. Tevens kwam wat zwaardere muziek aan bod, waarmee de fanfare eerder dit jaar de jury wist te imponeren tijdens het LBM Open Podium in de Oranjerie te Roermond. Daarnaast is tijdens dit concert ook ruimte voor de jeugdleden. Drie aanstormende talenten speelden enkele nummers mee met de ´grote´ fanfare en de blokfluitleerlingen gaven eveneens een optreden weg.Tot slot was er nog een bijzonder moment toen twee jubilarissen werden gehuldigd. Hoorniste Carla Wijnhoven ontving een insigne omdat ze 50-jarig als muzikante actief is. Voorheen bij Helpt Elkander in Afferden, maar nu alweer vele jaren bij Les Montagnards in Bergen. Trompettist Theo Tebarts deed daar nog een schepje bovenop, hij is maar liefst 60 jaar actief muzikant bij de Bergense fanfare! Voor beide jubilarissen geldt dat ze naast muzikant, ook nog zeer actief zijn bij het verdere verenigingsleven. Denk aan bestuursfuncties, commissies, en andere vrijwillige werkzaamheden voor de club. Beiden werden dan ook onderscheiden en mochten de nodige felicitaties in ontvangst nemen.

Foto: Carla Wijnhoven (50 jaar) en Theo Tebarts (60 jaar) vieren hun jubileum bij fanfare Les Montagnards. Hun partners mochten de bijbehorende speldjes opspelden. (foto: Christon Cox):