CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

Studenten leer-werkplaats HAN onderzoeken mantelzorg/respijtzorg

Isa, Fatima en Rachel zijn drie enthousiaste studenten van de opleidingen verpleegkunde en social work. Zij zijn in het kader van een project Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW) bezig met een onderzoek naar mantelzorg/respijtzorg.

Doel is om te ontdekken wat mantelzorgers helpt om zo lang mogelijk zorg te blijven verlenen of wat ze in de toekomst nodig hebben dit te blijven doen. Dit onderzoek gebeurt in opdracht van Cura-ASB een stichting ontstaan vanuit Afferden Samen Beter, die zich specifiek focust op mantelzorgers.

De zorgsector met betrekking tot ouderen zal in de toekomst geconfronteerd worden met toenemende vergrijzing, wat bekend staat als de ‘dubbele vergrijzing’. Dit houdt in dat niet alleen het aantal ouderen stijgt, maar ook dat zij steeds langer zelfstandig blijven wonen. Deze ontwikkeling legt druk op mantelzorgers, die een cruciale rol spelen in het leveren van zorg aan thuiswonende ouderen. De behoeften van de mantelzorgers moeten worden begrepen en aangepakt om overbelasting te voorkomen.

In april gaan Isa, Fatima en Rachel in gesprek met mantelzorgers en zullen vaker in de gemeente Bergen en Gennep aanwezig zijn. Bij vragen of eventueel tips mag u altijd contact opnemen en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: vlnr Loes Vos-Strijbosch (wijkdocent), Rachel, Marij Bontemps-Hommen (Cura ASB), Fatima en Isa.

  • Goederenbank Rechthoek
  • Vvd Bergen
  • Burgerbelangen
  • Gemeente Bergen
  • arnodebest
  • Samen In Beweging

Bezoekers

7570259
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
9369
8342
37125
87455
167921
317380
7570259

17-04-2024 21:48