CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

HALFVASTEN OPTOCHT OFFERE - Zaterdag 9 maart - Aanvang 14.00 uurhalfvastenoptochtHALFVASTEN OPTOCHT OFFERE - Zaterdag 9 maart - Aanvang 14.00 uurhalfvastenoptochtHALFVASTEN OPTOCHT OFFERE - Zaterdag 9 maart - Aanvang 14.00 uurhalfvastenoptochtHALFVASTEN OPTOCHT OFFERE - Zaterdag 9 maart - Aanvang 14.00 uurhalfvastenoptochtHALFVASTEN OPTOCHT OFFERE - Zaterdag 9 maart - Aanvang 14.00 uurhalfvastenoptocht

Woordje van de pastoor 12

Aswoensdag hoort erbij!

Degenen die vastelaovend vieren en een beetje gevoel hebben voor tradities horen eigenlijk ook een Askruisje te halen. In Limburg wordt het feest ook wel ‘vastelaovend’ genoemd vanwege de traditie dat de carnavalsdagen
voorafgaan aan de Vastentijd. Om dat te markeren komen we samen op Aswoensdag in de kerk om een kruisje van As te ontvangen op het voorhoofd.

Na een tijd van uitbundigheid is tijd om een pas op de plaats te maken. Of je nu gelovig bent, of helemaal niet, op je eigen manier, ieder mens heeft het nodig om eens stil te staan en na te denken. Op een mooie wijze noemen we dat ’tot inkeer komen.’ We kunnen onszelf vragen stellen als: ‘hoe hebben we de afgelopen carnavalsdagen beleefd?’ ‘Sta ik genoeg stil bij de kleine wonderen van het leven of nemen we alles te vanzelfsprekend?’ Ik hoop dat ik geen te hese stem heb, maar graag wil ik met Aswoensdag een bezinnende boodschap meegeven en samen met jullie stilstaan bij de betekenis van een persoonlijk ‘tot inkeer komen’; waarbij ik zeker mijn ervaringen van verbondenheid met de afgelopen carnavalsdagen zal delen.

Het woord carnaval is overigens ook al een heel oud woord en waarschijnlijk is dit woord afgeleid van ‘carne levare’, letterlijk vertaald vanuit het Latijn: ‘vaarwel vlees’. Dit onderstreept al hoe verbonden het feest is geworden met het katholiek geloof! Ik kom graag mee carnaval vieren en we komen elkaar vast ergens tegen. Maar ik hoop jullie ook te zien bij een van de Aswoensdagplechtigheden!

Pastoor Rick Blom

  • arnodebest
  • Gemeente Bergen
  • Burgerbelangen
  • Vvd Bergen
  • Samen In Beweging

Bezoekers

7090596
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
5638
8011
45005
67056
5638
222314
7090596

01-03-2024 18:47