Skip to main content

Feestelijke ingebruikname fontein Nieuw Bergen

Vrijdag 6 oktober om 14.00 uur zal ter ere van het 60-jarig bestaan van Nieuw Bergen de fontein in de vijver aan de Schilderslaan in Nieuw Bergen feestelijk in gebruik worden genomen door wethouder Claudia Ponjee. De fontein is geschonken door de Dorpsraad Nieuw Bergen aan de inwoners van Nieuw Bergen.

“De fontein bezichtigen is een leuke manier van ontspanning. Even nog een rondje wandelen en luisteren naar de klanken van het vallende water. En voor wie dat nog niet genoeg is kan de fontein ook 's avonds bezichtigen. De waterstralen worden dan begeleid door een prachtig lichtspel.”

Toen Nieuw Bergen 25 jaar bestond werd dit evenement ook bij deze vijver herdacht. Echter toen met vuurwerk. De Dorpsraad Nieuw Bergen heeft echter gekozen voor duurzaamheid en het vuurwerk verruild voor waterwerk. Daarbij gaat zo’n fontein natuurlijk veel langer mee dan vuurwerk en zal het ook een verrijking zijn voor de kwaliteit van het vijverwater.

Dorpsraad Nieuw Bergen heeft aan de schoolkinderen gevraagd om een naam voor het fontein te verzinnen. De winnende naam zal tijdens de ingebruikstelling bekend worden gemaakt.