Skip to main content

Grensoverschrijdende Fietsdag

Zondag 7 juli kunnen fietsliefhebbers weer deelnemen aan de Grens­over­schrij­den­de Fietsdag/Radwander­tag. Gestart kan worden onder meer bij winkelcentrum Mosaïque in Nieuw Bergen tijdens het Festival Mosaïque. Deelname is gratis.

Gekozen kan worden uit acht verschillende fietsroutes. Enkele routes gaan ook via Duitsland. De routes hebben een lengte tussen de 40 en 60 km. Vanaf 10.00 uur kan men opstappen bij een van de volgende locaties: in Nieuw Bergen bij winkelcentrum Mosaïque, in Well bij Brasserie De Sluis, in Overloon bij pannenkoekenhuis Museumzicht en diverse plaatsen in Duitsland. De organisatie van dit fietsevenement berust bij Organisatie Niederrhein-Tourismus. Kijk voor meer informatie op website https://www.niederrhein-tourismus.de/raderlebnistag-niederrhein

Dit fietsevenement valt samen met Festival Mosaïque op het plein in Nieuw Bergen. Daar zijn de hele dag diverse activiteiten zoals een gezellige hobbymarkt en springkussens voor de kinderen. Om 10.00 uur start een braderie waar hobbyisten hun bezigheden kunnen tonen en eventueel te koop aan kunnen bieden. Ook kunnen verenigingen reclame maken voor hun activiteiten. 

Verder begint vanaf 12.30 uur het zomerconcert van fanfare Les Montagnards en is er vanaf 14.00 uur een levend tafelvoetbalspel. Vanaf 14.00 uur speelt De Guilty Pleasure Coverband de hele middag door tot 19.00 uur. Tegen 17.00 uur wordt het fietsgedeelte afgesloten met een tombola met mooie prijzen voor de deelnemende fietsers.