CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

logostatenverkiezingen   Kerstival Mosaïque   logostatenverkiezingen   16 december Kerstmarkt en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   17 december Kerst-Koopzondag en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   Kerstival Mosaïque   logostatenverkiezingen   16 december Kerstmarkt en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   17 december Kerst-Koopzondag en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   Kerstival Mosaïque   logostatenverkiezingen   16 december Kerstmarkt en schaatsbaan   logostatenverkiezingen   17 december Kerst-Koopzondag en schaatsbaan

Siebengewalds initiatief voor biodiversiteit krijgt financiële boost

Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel heeft op donderdag 21 juli bekendgemaakt welke zeven projecten, die structureel biodiversiteit gaan herstellen, een financiële bijdrage krijgen uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds. Het initiatief van agrarisch ondernemer Rob Ingenbleek uit Siebengewald om een patrijzenoase te creëren, is één van de prijswinnaars.

Het aantal patrijzen in Nederland is drastisch achteruit gegaan. Agrarische ondernemers uit Siebengewald, waaronder initiatiefnemer Rob Ingenbleek, willen het landschap aanpassen om zo de biodiversiteit een impuls te geven. De patrijs wordt hierbij gebruikt als ‘kapstok’.

Aan de rand van Siebengewald ligt een overgangszone van het dorp naar het agrarisch gebied. Hier bevindt zich ook een school en ruiterterrein. Een deel van deze zone bestaat momenteel uit een perceel met kerstsparren. Deze worden verwijderd. Door middel van struweel en kruidenrijke akkers wordt een patrijzenoase gecreëerd. De inwoners, de school en de ruitervereniging worden actief betrokken bij het onderhoud van het landschap. Mede door de financiële bijdrage van Deltaplan Biodiversiteitsherstel kan dit initiatief binnenkort van start gaan. Erf- en Landschapsverfraaiing uit Sevenum en Gemeente Bergen zijn bij dit project betrokken.

Dicky en Anton Wilhelm Wat een fantastisch initiatief. Dit mag een voorbeeld zijn voor wat er gezamenlijk mogelijk is. Dank aan Rob Ingenbleek.
marjo van brakel gelukkig horen steeds meer mensen de alarmbellen rinkelen. er zijn al veel grote en kleine initiatieven, die allemaal laten zien dat volledig herstel van de natuur en diversiteit mogelijk is. alle beetjes helpen. ik sluit Rob in mijn hart.
  • Gemeente Bergen
  • arnodebest
  • Vvd Bergen
  • Burgerbelangen
  • Samen In Beweging

Bezoekers

6497870
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
253
7884
8137
47591
71100
214950
6497870

11-12-2023 01:06