CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

Zwerver zonder wekker

De rondreizende kattenoppasser uit Gennep, bij velen nog bekend van zijn boek 'Hardloopreis van geluk', verhalend over zijn ervaringen in 2019 toen hij in 72 marathons met slechts één rugzakje om 3154 kilometer rende van Gennep naar Palermo in Italië, heeft zijn eerste dichtbundel klaar. En die wordt officieel ten doop gehouden op woensdag 21 september aanstaande in Hotel de Kroon te Gennep in samenwerking met BiblioPlus. Aanvang: 14:00 uur.

De bundel 'Zwerver zonder wekker' bevat zestig gedichten, geschreven door de huidige kwarTAALdichter Coen Cuijpers (1981) tijdens zijn twee jaar durende reis die totaal onverwacht in sneltreinvaart verliep en waarin thema's als liefde, leegte, kwetsbaarheid, twijfel en energie op een unieke wijze worden getransformeerd tot een vorm van poëzie. Deze bundel komt uit dankzij een succesvolle crowdfundingsactie via Voordekunst (www.voordekunst.nl). KwarTAALdichter is een gezamenlijk initiatief van De Kneep en BiblioPlus in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Met alle zintuigen die het menselijk lichaam kent 'slurpt' Coen zijn omgeving op om er vervolgens gedichten over te schrijven. Dat lijkt eenvoudig maar is het niet, vooral omdat de dichtregels, volgens Coen, zijn lezers dienen te raken. Elk woord is op basis van een zuivere kern en een goed gevoel weloverwogen gekozen. Gedichten zijn door hem meerdere keren gelezen voordat die een plekje krijgen in zijn bundel.

Op 19 september ligt Coen's geschrift in de boekhandels. Dat is de geboortedag van Ingrid Jonker, een Zuid-Afrikaanse dichteres en schrijfster die leefde van 1933 tot 1965. Coen heeft een tekst van haar gekozen als voorwoord in zijn dichtbundel. Ja, Coen is trots, ja het was een hels karwei en ja het smaakt nu al naar meer. "Dromen moet je najagen", zegt Coen.

En dat ie jaagt weten zijn ware vrienden. Coen staat bijna altijd 'aan'. Nu al vecht hij zich in vorm om straks weer de podia voor dichters te bestormen, zoals hij begin dit jaar al deed. Met name in de Randstad. Schrijven en dichten is bij Coen in zijn lijf gekropen en heeft er zich genesteld. Zoals wijlen Remco Campert zei: Oost-West, Verliefd-Best.
Wil je 'Zwerver zonder wekker' gesigneerd bestellen, stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • Gemeente Bergen
  • arnodebest
  • Vvd Bergen
  • Goederenbank Rechthoek
  • Samen In Beweging
  • Burgerbelangen

Bezoekers

7555693
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
3145
7181
22559
81231
153355
317380
7555693

16-04-2024 07:40