Komt het nog goed met de Nederlandse vlag?
De Nederlandse driekleur als symbool van vaderlandsliefde en uiting van iets wat alle Nederlanders met elkaar verbindt, wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt om te protesteren tegen het overheidsbeleid. Met name de boeren gebruiken de omgekeerde rood-wit-blauwe vlag om kleur te geven aan hun ongenoegen over het Haagse beleid.
Nederland zit door het strenge stikstofbeleid op slot. Woningbouwprojecten en grote infrastructurele projecten kunnen niet doorgaan en natuurgebieden komen verder in de verdrukking met als gevolg dat de biodiversiteit achteruit holt. Met name de veehouderij wordt als de grote boosdoener gezien alhoewel de industrie, de energieopwekking en het verkeer eveneens verantwoordelijk zijn voor de stikstofuitstoot.
Aan de provincies de uitdaging om in overleg en met een zak geld een oplossing in deze impasse te vinden. Woensdag 15 maart vinden er provinciale verkiezingen plaats en kan de kiezer een stempel drukken op de samenstelling van het provinciale bestuur en indirect op de samenstelling van de Eerste Kamer. De kiezer is nu aan zet om richting te geven aan de oplossing van dit probleem zodat de boeren de Nederlandse vlag weer op de juiste manier kunnen uitsteken.