Skip to main content

Offers Treffe vanaf de trappen van Cosmas en Damianus

Offers Treffe vond dit jaar op het kerkplein voor de Cosmas en Damianuskerk plaats. Waarschijnlijk een eenmalige gelegenheid omdat de thuishaven voor dit muzikale festijn normaliter het Heijmanspark is. Toch geeft het kleinschalige karakter van dit kerkplein iets extra's aan deze jaarlijkse presentatie van lokaal muzikaal talent.

Van de organisatie vraagt het misschien wat meer tijd en improvisatievermogen om alles op te bouwen, wat sfeer betreft kan het zich zeker meten met het groene Heijmanspark.Een veelheid aan koren, bands en artiesten passeerde afgelopen zaterdag de revue. Vanaf de trappen van het plein was goed alles te volgen. Voor de zekerheid in verband met het wisselvallige weer had de organisatie toch een grote tent op het plein geplaatst zodat iedereen droog zat, ingeval het onverhoeds mocht gaan regenen. Een scala aan muziekgenres kwam voorbij, zodat na de muzikale aftrap door koor 3 Veur Aff er voor iedereen veel te genieten viel. Een gemêleerd publiek bestaande uit alle leeftijdsgroepen liet zich zien op dit festijn waar de organisatie ieder jaar in slaagt een mooie mix van lokaal muzikaal talent op het podium te krijgen.

Voor de liefhebbers hier nog enkele foto's van Offers Treffe 2024. De band Uut Offere die ondanks de vele naamswisselingen bijna 60 jaar bestaat en met hun uitgebreid repertoire een groot publiek aan zich weet te binden. Het moet vreemd lopen bij deze band als na enkele songs er geen mensen de dansvloer opgaan. En dat gebeurde ook deze keer dankzij de aanstekelijke muziek van 'Uut Offere'. Een andere band was CHEFF XL, een gelegenheidsband geconcentreerd rond zangeres Chantal Heijligers en zanger Fred Fransen. Onvervalste rock bracht deze band te berde en zorgde in de vooravond van Offers Treffe er voor dat de sfeer er al goed in zat.

 

Kijk voor meer foto op https://photos.app.goo.gl/7AqkZkPWfBnoYYM96