CB Login

 
   
 
Inloggegevens vergeten?   Registreer  

                                                                

Organisatie Radwandertag Bergen
OFFLINE

Grensoverschrijdende fietsdag

4
2381
5854
Lindelaan
Nieuw Bergen
Hartelijk Welkom!

Op zondag 3 juli vindt de Grensoverschrijdende fietsdag weer plaats.
Er zijn 8 routes uitgezet. Start vanaf 10.00 uur 

Programma Grensoverschrijdende fietsdag

=====================================================================
Voorgeschiedenis:
 
Op zondag 5 juli (2021) vindt de 29ste editie van de Niederrheinischer Radwandertag plaats: een uniek en gratis fietsevenement dat deelnemers kennis laat maken met fietsroutes aan de Nederlandse én Duitse kant van de grens. 

Start/Finish in Nieuw Bergen, Jachthut “Op Den Hamert” Wellerlooi, Bezoekerscentrum Well, Overloon Pannenkoekenhuis “Museumzicht”, Boxmeer, Brasserie de Bock t.o. Gemeentehuis, Cuijk, Cafe de Posthoorn Maastraat.  Gennep Stadhuis Markt, 

Deelname
Vanaf 10:00 uur kan iedereen gratis deelnemen aan dit sportieve fietsevenement. Ter afsluiting worden om 17:30 uur in Nieuw Bergen tijdens de Tombola aantrekkelijke prijzen onder de deelnemers verloot die hebben aangegeven hierbij aanwezig te zullen zijn.  Alle deelnemers doen sowieso mee met de centrale Tombola in Duitsland.

Nieuw Bergen
Op het Mosaïqueplein is een gezellige Braderie voor hobbyisten en verenigingen. Er is een Matinee met Fanfare Les Montagnards, die Berger Musikanten en Entertainer John v.d. Heijden. Er is een springkussen en er zijn vele gezellige terrasjes.
Aanmelden voor de markt  tot uiterlijk 24 juni: ldekok@zonnet.nl

Routes:
Nieuw Bergen (Centrum Mosaïque)
Route 17 (± 55 km) Nieuw Bergen - Kevelaer- de Hamert- Wellerlooi - Nieuw Bergen.
Route 18 (± 51 km) Nieuw Bergen - Gennep (oude spoorlijn) - Goch - Nieuw Bergen.
Route 19 (± 58 km) Nieuw Bergen - Overloon- Blitterswijck - ’de Sluis’ - Nieuw Bergen.
Route 20 (± 51 km) Nieuw Bergen - Goch - Weeze - Nieuw Bergen.
Route 21 (± 22 km) Maasduinenroute Nieuw Bergen - “de Sluis” Well - Ceresweg - ? - Nieuw Bergen. 
Route 25 (± 58 km) Nieuw! Nieuw- Bergen – Boxmeer – Cuijk – Middelaar - Gennep – Nieuw Bergen 

Well (Bezoekerscentrum Maasduinen)
Route 17 (± 55 km) ‘de Sluis’ Well - Nieuw Bergen-  Kevelaer - Op den Hamer - ‘de Sluis’ Well
Route 19: (± 58 km) ’de Sluis’ - Nieuw Bergen - Overloon - Blitterswijck - ’de Sluis’.
Route 21 (± 22 km) Maasduinenroute Nieuw Bergen - “de Sluis” Well - Ceresweg - ? - Nieuw Bergen.

Wellerlooi (Landgoed de Hamert)
Route 17 (± 55 km) Jachthut - “de Sluis” Well - Nieuw Bergen - Kevelaer- Jachthut
Route 16 (± 41km) Jachthut - Geldern - Kevelaer - Jachthut

Overloon (Eetcafé Pannenkoekenhuis “Museumzicht”)
Route 19: (± 58 km) Overloon - Blitterswijck - Bosbrasserie ’de Sluis’ - Nieuw Bergen - Overloon

Boxmeer (Brasserie de Bock t.o. Gemeentehuis)
Route 25: (± 58 km) Boxmeer – Cuijk – Middelaar - Gennep – Nieuw Bergen - Boxmeer

Cuijk (Cafe de Posthoorn Maastraat.)
Route 25: (± 58 km)  Cuijk – Middelaar - Gennep – Nieuw Bergen - Boxmeer-Cuijk

Gennep (Stadhuis Markt)
Route 25: (± 58 km) Gennep – Nieuw Bergen - Boxmeer – Cuijk – Middelaar - Gennep
Route 18 (± 51 km) Gennep (oude spoorlijn) - Goch - Nieuw Bergen - Gennep.

Voor actuele informatie over de Grensoverschrijdende fietsdag met alle routes https://niederrhein-tourismus.de/radwandertag/

=====================================================================

Terugblik 7 juli 2019

De organisatie van de Radwandertag in Bergen kan weer terugkijken op een bijzonder geslaagde grensoverschrijdende fietstocht.

Wederom was het aantal starters in Bergen gestegen. Dit jaar schreven er maar liefst 411 in. Deze stijging is naast de goede organisatie te danken aan het goede weer, de activiteiten in het centrum en de nieuwe route. Op het parkeerterrein stonden aardig wat auto’s met fietsdragers.

De Radwandertag in Bergen viel evenals vorig jaar weer samen met het Mosaïquefestival. In combinatie met een gezellige braderie voor hobbyisten en een matinee met medewerking van fanfare Montagnards, die Berger Musikanten/de Alverlander muzikanten en entertainer John v.d. Heijden was er zondag van alles te doen op het Mosaïqueplein in Nieuw Bergen.
De deelnemende fietsers genoten volop. Alleen jammer dat in Duitsland wederom niet alle bewegwijzering even duidelijk was. De knooppuntenroute zoals die in Nederland is uitgerold is in buurland Duitsland nog niet op orde.

De prijsuitreiking gebeurde in de rust van de WK-Finale. Velen waren gebleven. Naast 3 kinderprijsjes waren er nog 6 mooie andere prijzen. De eerste prijs, de fiets bleef dit jaar in de gemeente Bergen. De gelukkige was Herman Custers uit Aijen.


Terugblik 2018
Zondag 1 juli  2018 was weer een zeer geslaagde fietsdag.

De organisatie van de Radwandertag in Bergen kan terugkijken op een bijzonder geslaagd grensoverschrijdende fietstocht.  Ruim 100 fietsers meer dan vorig jaar zijn afgelopen zondag in Bergen gestart. Deze stijging is naast de goede organisatie en het goede weer te danken aan de nieuwe route door de Maasheggen: route Overloon Blitterswijck en Maasduinen. De hoofdprijs in de vorm van een fiets is gewonnen door Ingrid Broska uit het Duitse Issum.
De Radwandertag in Bergen viel deels samen met het Mosaïquefestival. In combinatie met een gezellige braderie voor hobbyisten en een matinee met medewerking van fanfare Montagnards, die Berger Musikanten en entertainer John v.d. Heijden was er zondag van alles te doen op het Mosaïqueplein in Nieuw Bergen.       
De deelnemende fietsers genoten er volop van. Alleen zorgde de extreme droogte voor de nodige stof op de zandpaden en was in Duitsland niet alle bewegwijzering even duidelijk. De knooppuntenroute zoals die in Nederland is uitgerold is in buurland Duitsland nog niet op orde.
In totaal zijn afgelopen zondag in Nieuw Bergen 356 fietsers gestart, tegen 252 vorig jaar. Het aantal passanten bedroeg 284 tegen 331 vorig jaar. Onder de deelnemers was ook een scootmobieler die de familieroute van ca. 25 km helemaal uitreed.
Wat betreft de loterij vindt er een centrale tombola in het Duitse Emmerich plaats. Bergen  had een extra tombola waarbij deelnemers wel aanwezig moesten zijn om voor een prijs in aanmerking te komen. Daar werden 10 prijzen verloot waaronder een fiets beschikbaar gesteld door firma Weys uit Siebengewald en een Happen Trappen arrangement voor 2 personen ter waarde van € 85,00 beschikbaar gesteld door enkele ondernemers uit de Gemeente Bergen. De fiets ging naar Duitsland.
Voor meer foto's betreffende deze Radwanderrag kijk op https://photos.app.goo.gl/sJgKZWgNwsZm6ZjR8
Foto: Winnares Ingrid Broska uit Issum, Duitsland, te midden van Nellie de Best en Leo de Kok van de organisatie Radwandertag Bergen. 
PRIJSUITREIKING (TOMBOLA) IN DE FEESTTENT TIJDENS RUST WK FINALE DAMES

In Nieuw Bergen zal tijdens de rust de Tombola plaats vinden van de Radwandertag .Er worden aantrekkelijke prijzen onder de deelnemers verloot die hebben aangegeven hierbij aanwezig te zullen zijn. Alle deelnemers doen sowieso mee met de centrale Tombola in Duitsland.
D-lWTq7W4AEKRzy (1).jpg
Goedkeuring
64 Deelnemers
Goedkeuring
530 Deelnemers
Goedkeuring
271 Deelnemers
  • Burgerbelangen
  • Gemeente Bergen
  • Goederenbank Rechthoek
  • Vvd Bergen
  • Samen In Beweging
  • arnodebest

Bezoekers

7555543
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Laatste maand
Alle dagen
2995
7181
22409
81081
153205
317380
7555543

16-04-2024 07:17